måndag 30 maj 2011

Tuggummi!

Idag när jag skulle gå hem från babies R us efter att ha inhandlat en hatt till lille T, vad händer? Jo jag kliver i tuggummi och det liksom är så kladdigt för det är så himlans varmt. Det hamnade t.o.m under min fot och på min sandal. Alltså vad är det som händer, jag säger ju det. Jag har ju ganska så stenkoll på vad jag sätter mina tossingar men inte nu längre. Jag skyller det på mamma hjärnan igen. Och det är väl tur att jag har koll på lillen istället för var jag sätter mina fötter, hahahahaha. Fick iaf stanna och torka bort det klistriga tuggummit.

T blir 5 månader idag, hujja vad tiden går fort. Vi inhandlade en hatt idag och igår köpte vi bad byxor och en s.k rash guard. En kort ärmad t-shirt i bad byxe material. Surfarna använder dem så de inte får eksem och skrubbar sig mot koraller o.s.v. Tyler har en så han inte blir solbränd. Hittade en hatt oxå som matchar rätt bra med hans lilla outfit. Han såg så stor ut när jag satte på honom bad byxorna och t-shirten. Just nu sover han middag men tvätt maskinen för ett himlans oväsen så han vaknar nog snart.

Söndagen bjöd inte på så där värstans mycket spännande. Vi käkade lunch på Famous Dave's. Jätte gott bbq ställe. Sen tog vi en tur till köpcentrumet för att handla bad byssor och lite annat till Joey. Det var rea så jag fick en super deal på lille T's outfit. $12 för både shortsen och t-shirten, de hade annars kostat $20 var. Det blir man ju glad för. Efter det åkte vi hem och en av Joey's gamla säljar kompis från Chicago hälsade på.

Idag är det väldigt varmt 32 grader just nu men känns som 34 för fuktigheten i luften är ganska hög. Imorgon ska det bli lika varmt och de näst kommande dagarna kommer tempen ligga på mellan 27-32 grader. Poolen har öppnat men bara på helgerna ön så länge. I juni nån gång öppnar den hela veckorna. Lite konstigt för det är verkligen sommar redan.

Nu ska jag ta mig en liten lur innan lille T vaknar.


Ha en bra dag!

<3

fredag 27 maj 2011

Handelselost

Inte mycket hander....... Sa jag skriver en annan dag nar nat tokigt eller roligt sker, for vem vet vad som ska tappas bort nasta gang. Vadret ar iaf varmt och skont, nastan lite for varmt for lilla T. Men det ar val lika bra han vanjer sig for i Texas ar det riktigt hett. I Comfort  var det 38 grader igar, 36 idag. Tanker pa stackars Major och Dusty som sakert inte alls trivs i den hettan. =((


Kollar pa Sex and The City 2 just nu, kopte nagra filmer pa Target idag. 
Lille T sover redan for han badade for en stund sedan. Var lilla go bit blir 5 manader pa mandag. Helt otroligt vad toden gar fort.


Carpe Diem!


Ha en bra dag!


<3

onsdag 25 maj 2011

Dum, dummare dummast!!!

Ja, sa kanner jag mig just nu!!!!! 
Gissa vad?




Idag nar jag skulle aka och handla och holl pa att satta in Tyler i bilen sa tittar jag ner pa golvet bakom forar satet och vad ar det jag ser....................... min mobil!!!!!!!! 
Funderade nastan en mikro sekund om jag kanske skulle halla det for mig sjalv och inte saga nat. Men, jag erkanner! Jag har forvandlats fran en person som har koll pa sina grejjor till en vimsig mamma som kanner att jag inte riktigt har koll pa laget lika bra na langre. Och varfor det da? Jag jobbar ju inte, sa det ar inte sa att jag har en massa jobb saker att tanka pa samtidigt som jag tar hand om lille T. Mitt liv skulle nog kunna forklaras som ganska slappt och ledigt med inte sa manga masten, men anda sa kanns det som om hjarnan har forvandlats till mos av att bli mamma. Ja, det ar nog sa. Jag ar mamma nu och pryttilar och andra grejjer ar inte lika viktiga och blir forsummade av mig. Och det forstass sa att lille T far all den uppmarksamhet och karlek som han behover. Och det ar abselut inget fel med det, sa min hjarna far val vara mosig da. 
Synd bara att det kosta en massa pengar den har gangen.............. Men det kostade ju en hel del mer bara for att Joey's filosofi ar den att jag kan inte fa en ny mobil om inte han far en. Sa han kopte ju ny han oxa........och for att fa en battre deal och inte behova betala lika mycket for mobilerna sa ingick han i ett nytt avtal med T-mobil. Vi var annars avtals fria. Kanske lika bra anda, for tydligen sa ska AT&T och T-mobil ga ihop och for att fa behalla samma manadsavgift sa var det nog bra att inga i ett nytt avtal. Kanske, eller vad vet jag. Jag ar verkligen urusel pa sant dar. PUNKT!


Jag kanner mig iaf riktigt dum. Varfor kollade jag inte lite battre, jag som alltid letar sa noggrant efter saker och alltid sager at Joey att leta battre. 


Ja, detta lar jag nog fa dras med ett tag, hahahahaha!
Annars sa var vi ivag till Wegman's och handlade lite och sen tog vi en promenad runt vara lagenhets byggnader. Poolen oppnar pa Sondag men det ar nog fortfarande valdigt kallt i vattnet. Ser skont ut iaf och det ar ju riktigt varmt ute nu. =)


Nu ska vi bara vanta in Joey, som har "salt" 2 huslarm idag! Bra jobbat!! Och forlat for att du har en sa vimsig fruga!


Ha en bra dag!


<3

tisdag 24 maj 2011

Ny mobil!!!

Idag var min underbara man ivag och fixade en ny mobil till mig. Det blev en HTC MyTouch 4G. Krista hade en san fast en aldre modell och jag gillade hennes. Haller fortfarande pa att lara mig allt nytt pa den och det kommer nog ta ett tag, den har sa himlans mycket roligt. 


Men jag fick ett nytt nummer, annars var vi tvugna att betala $100 och da tyckte jag att vi kunde spara de slantarna till nat battre. Mitt nya nummer ar 210-519-7658. Bra att jag iaf kunde fa ett Texas nummer igen, for nat New Jersey nummer vill jag inte ha, hahahahaha!!
Ni som brukar ringa till mig (La familia, vanner) far hemskt garna skicka ert nummer i ett mail eller SMS eller ringa sa jag kan spara det. For alla mina nummer ar borta...... puts vack!! 


Idag har vi annars inte gjort mycket, har haft lite ont i knoppen under dagen. Var valdans varmt ute idag, 28 grader. Men det blaste sa mycket sa lille T gjorde sma grimaser nar vi kom ut och stangde ogonen. Han ar sa go var lille gull plutt, han jollrar och skrattar nu. Uppskattar att leka "titt-ut" valdans mycket och bara ler stort nar man pratar med honom. Finns val inget battre an ett harligt barn joller med ett underbart skratt och leende. Hjartat bara smalter. <3
Pa tal om skrutten sa har han sa langt har pa sidorna och uppepa huvudet men inte bak, for dar ar det av gnuggat. Vet inte riktigt hur jag ska gora, han ar ju lite val liten for att klippas tycker jag. Han har en fin s.k "comb over" som alla skrattar gott at. Far val vanta lite till och sen klippa det jag kan. Ar sjalv i valdigt stort behov av att klippa mitt har, har inte gjort det sen Augusti nu.....Gaaaah!!! Har det uppsatt varje dag, hastsvans eller flata for annars ar det nan som tar tag i det och drar sa javulusiskt hart, aj, aj, aj!!!


Just nu tar han en lur i gungan, badade nyss och det gor honom somning. Igar bestamde han sig pa nat vis att han inte skulle sova middag mer an 5 minuter, sa han tog val ca. 3, 5 minutare till lurar. Sa han somnade redan vid 19.30 snaret och sov till Joey kom hem narmare 22. Da vaknade han en liten stund, ammade och sen somnade han om for natten. 


Har dammsugit och torkat golvet i badrummet, blir sa dammigt och syns valdigt pa vitt klinker golv.


Vet inte vad det blir till middag heller, skulle ha varit och handlat men det blidde inte av idag heller. Fick en kupong fran Pei Wei med 20% rabatt om man bestallde online, sa Joey sa att vi skulle ata det. Men det beror pa om han kan hamta det innan de stanger vid 21.30. Skulle ju vara trevligt att fa lite rabatt pa hamt mat. Det hander ju inte sa ofta.


Nu ska jag utforksa min nya mobil lite mer innan pyret vaknar.


Ha en bra dag!



Bjuder pa en bild pa charmtrollet nar han ater "oatmeal"
<3

måndag 23 maj 2011

Tappade mobilen utanför Carrie Bradshaws dörr!

Det blidde en vända till New York på söndagen. För att sammanfatta dagen så kan jag väl säga katastrof mer eller mindre.
Vi körde in mot Manhattan och det var rätt ruggigt. Vädret hade visat att det skulle bli skapligt så jag hade flip flops och mina crop jeans. Hade iaf ett linne, skjorta och en huvjacka som tur var för det var riktigt kallt.



Ser knappt The Empire State Building


The Holland Tunnel som tar oss under Hudson floden till Manhattan
6 filer krymps ihop till 2 Galet!!


Planen var att vi skulle köra runt och titta på allt och inget. Sen skulle vi möta Ryan som hade flugit in för att jobba några monster jam shower i Philly. Vi skulle käka middag på The boat house i central park. Vi skulle även ta en promenad förbi den där fina båg bron som är med i några filmer. Bl.a "Maid of honor"
Joey erbjöd sig att köra förbi dörren som Carrie Bradshaw i sex and the city alltid kommer ut igenom, så vi åkte dit. När jag klev ut för att ta en bild måste min mobil ha ramlat ut, men jag hörde inget som lät som att den skulle ha ramlat på backen, så jag kollade inte. Den måste ha ramlat under bilen för jag såg den inte heller när jag satte mig i bilen igen. Jag tog iaf bilder på dörren och gatan. Det är en privat residens så man fick inte ta bilder ståendes på trappen och det var avstängt.



Carrie Bradshaw's dorr i Sex And The City


Den finns pa 64 Perry Street

Iaf så körde vi vidare och jag började leta efter min mobil.......... Borta!!!!!!
I New York är det inte helt enkelt att bara vända om och köra tillbaka när man kommit en bit bort för trafiken är förfärlig. Joey verkade inte bry sig så där värstans mycket att den var borta, han sa mest: " ja, men du behöver ju en ny mobil ändå så........." jaha, ja, ja. Men lite irriterad var jag på mig själv. Jag brukar verkligen inte tappa bort saker och är väldigt uppmärksam så det gjorde mig ända mer irriterad.
Vi åkte iaf och parkerade på 72 Central park west för att gå in i central park. Alldeles vid parkerings huset var det en massa folk som tog bilder på en byggnad. Senare kollade jag upp var det var för byggnad och den heter "Dakota" byggnaden och där dog John Lennon. Yoko ono äger fortfarande några lägenheter där och varje år på dagen han dog har hon ett ljus tänt i ett av fönstren.
Vi promenerade vidare och tog bilder på båg bron och sen gick vi vidare mot the boat house, det var sååååå in i Nordens kallt så det var inte direkt super trevligt direkt. När vi kom till the boathouse var vi lite tidiga och vi hade redan försökt reservera ett bord men de tar inte reservationer samma dag, så har man tur kan man får ett bord genom att bara gå in. Men för det första skulle det dröja ca. 45 minuter innan de ens öppnade för middag och då hade de 100 gäster. Så vi bestämde oss för att gå tillbaka till bilen. Naturligtvis gick vi åt fel håll så vi fick gå tillbaka genom hela parken.



Den beromda bag bron


Framfor en av sjoarna


Tyler var iaf varm och hade det gosigt


Joey och Tyler pa bron


Sa har fina blommor hade de i krukor pa bron


The boat house ligger till vanster utanfor bilden
I bl.a 27 dresses promenerar Malin Akerman och Katherine Heigl forbi den fontanen.

Ryan ville att vi skulle komma och hälsa på han och hans vänner i Brooklyn, så vi började köra dit, vi hade aldrig varit i Brooklyn. Det var nog det största misstaget på hela dagen, förutom den tappade mobilen förståss. Det tog en evighet att ta sig dit för gatorna var avstängda av nån anledning och Lille T hade fått nog av att sitta i bilen så han bara grät och grät. Hungrig var han också och jag hade en flaska men det var inte nog. Det tog oss så lång tid att till slut var jag så förbannad. Joey var oxå förbaskad på all trafik, så det var inte alls nå roligt. Och jag som hade sett fram emot Söndagen och middagen som vi skulle sitta ner och äta på nån trevlig restaurang. Istället tog det oss nästan 2 timmar att komma hem efter att änteligen kommit fram till Ryan sagt hej och åkt direkt. Klockan var nästan 22 när vi kom hem. Vi hade beställt hämt mat från Red Lobster, men det är jusom inte samma sak som att äta där. Usch, vad allt detta lät gnälligt, men det var verkligen en helt kass dag i NY. Mestadels för att det var så in i Norden kallt och så lille T som inte alls hade lust att sitta i bil barn stolen och i vagnen.


Nu ska vädret iaf vara varmare framöver även om det kommer att bli åska och regn i dagarna fram över så ska det iaf vara varmt.


Nu ska jag se vad som ska lagas till middag. Joey kommer snart hem hoppas jag, kan ju inte ringa och fråga om han är här snart. =(


Bilder kommer!


Ha en bra dag!
<3

lördag 21 maj 2011

Idag skulle världen visst gå under...........

Japp, det är nån kyrk grupp här i USA som säger att 21 Maj kl.18 då går världen under. Det är tydligen zombies som ska komma och käka upp oss. Men det är ju bra, för när jag var gravid drömde ju jag just om zombies så jag vet hur jag kan ta kål på dem, heheheheh!
Klockan är efter 18 redan och jag har då inte sett några zombies och världen ser väl typ likadan ut som den gjorde innan. Det regnade lite igen, men det är ju ingen nyhet för oss här på öst kusten. Annars var det fint idag och varmt! Riktigt varmt var det t.o.m. Jag, Krista och Ashley som är gravid i 6:e månaden gick till babies R us och kikade lite och jag bytte från mina shorts till mina korta jeans, det skulle jag inte ha gjort för när solen dök upp vart det riktigt varmt.
Kom ju inte hem tom hänt heller, blidde en sån där spegel som man sätter på ryggstödet så lille T kan se sig själv och jag kan se honom i back spegeln. Jag gillar inte att jag inte kan se honom när jag kör själv. Löjligt kanske men............. Undrar om jag håller på att förvandlas till en höns mamma......... NEEEEEEJ det får jag verkligen inte bli, hahahahaha! Ja, sen köpte jag en liten leksak åt honom. En liten plast/gummi fotboll som är som ett nät eller med hål i. Så han kan greppa den enkelt, han gillade den. Svårt att förklara. Vi kollade på alla söta flick kläder som finns för Ashley väntar en flicka. Jag köpte en super duper söt liten pyjamas med gröna och vita prickar och en blomma på till henne! Sen hittade jag några coola enkla bodysar till Lille T. De hade en liten bröst ficka och Joey's t-shirts har det oxå så jag tänkte det kunde vara gulligt om lille T hade lika. Men jag köpte dem inte, men då bestämde sig ju Krista för att köpa dem åt honom. Och har hon bestämt sig för nåt då går det inte att ändra, för jag sa att jag köper dem då istället. Men icke då. Så då fick han lite nya bodysar, han behöver faktiskt några nya för han börjar växa ur en del som är för 3 månader.
Just nu ligger han och slumrar bredvid mig på soffan. Efter badet blir han så himlans slumrig, är väl för att det är så varmt och skönt.
Annars så har jag städat och plockat en hel del i lägenheten idag, så nu är det fin, fint inför vår enda dag pa hela veckan tillsammans med papsen. Han har sålt 2 huslarm idag och det har gått bra för hela teamet så han är på bra humör, plus att det inte regnade på dem hela dagen idag.




Nu börjar lillen vakna så då ska jag gosa med honom lite!


Hoppas alla får en skön söndag!
Och se upp för zombisarna. ;)


<3

fredag 20 maj 2011

Chocolate cupcakes!

Igår bestämde jag och Krista oss för att baka cupcakes till grabbarna, som en överaskning. Vi var tvugna och handla lite ingredienser först så vi skulle gå till Target. Kollade vädret för säkerhets skull för det har ju regnat och åskat varje dag nu ett tag. Jo visst, "severe thunderstorm watch" var det ju. Himlen såg lite hotfull ut, men vi bestämde oss för att gå iaf, istället för att ta bilen. Det är ju så kort bit att gå. Vi tänkte att vi kunde ju stanna på Target lite längre ifall det skulle börja ösregna. När vi handlat klart det vi behövde och lite till så hade det knappt börjat regna så vi bestämde oss för att gå hem. Krista tog kundvagnen en bit på vägen men så fort vi kom till nästa parkering tillhörande Sports authority vägrade vagnen att rulla mer. Den bara låste sig liksom, vi skrattade och Krista skällde på den dumma vagnen och hur dumma vi var som inte tog bilen andå. Det hade dessutom börjat regna lite mer och vi hade en hel del kassar att bära på. Dum ide att inte ta bilen! Men, men vi hade turen att det inte började spö regna iallafall.
Vi bakade våra cupcakes och de vart riktigt chokladia. Frosting skulle Krista göra nästa dag, (idag) så vi kunde dekorera dem. Vi hade köpt röd dekorations gel och planen var att vi skulle ha ett P för Philly på dem. Hmmmmm, så blidde det inte. Den jäkla dekorations gel flaskan funkade ju inte, så det slutade med att vi lade på små röda jordgubbs godisar som dekoration. Tror dock inte det gjorde nåt, grabbarna gillade dem iaf. Nu var inte detta alla bekymmer vi hade med dessa cup cakes, det tillkommer oxå att den billiga elvispen vi köpte nästan brann upp när Krista skulle göra frosting, och den skulle ha 6 olika farter, jo men visst. Det fanns bara en fart och det var super duper fort. Sen så kan jag ju oxå nämna att skålarna vi använde för att mixa smeten i var blå, så det var små, små, små blåa flagor i smeten och frostingen hade små, små, små röda flagor från den röda skålen den mixades i.......... Hoppsan!!! Brände även armen på ugns luckan så jag fick en blåsa. Jäkla cup cakes, hahahahahaha! Och sanningen ar den att de smakade gott kvallen da vi bakade dem, men inte sa gott dagen efter. Med frostingen sa blev de jatte sota. 
Kandes nastan som om hela overaskningen blev lite misslyckad. Men, men.


Nu sitter jag har och vantar pa att Joey ska komma hem, det blir donken till kvalls mat fro jag har ingen lust eller nagra ra varor att laga nat av. Vadret ar sa trakigt just nu, det regnar inte hela dagarna men varenda jakla dag!!!! Nu far det vara nog sa jag kan ga ut. Haller pa att bli lite smatt galen av att bara sitta inne och se pa samma film om och om igen. 


Hoppas imorgon blir en battre dag. Lordag ar det ju och det ar ju skont, men inte for oss for da jobbar Joey heeela langa dagen. Fran 9 pa morgonen till 21 pa kvallen. Kanske blir en svang till kopcentrumet for att byta strl pa den dar skjortan jag kopte forra sondagen. Finns ju inte sa mycjet annat att gora om det regnar.


Ha en bra helg!!


<3

tisdag 17 maj 2011

Post hemifrån!

Igår fick jag kort från mormor och idag kort från mamma och paket från moster Mona. Tack, tack! Alltid lika roligt när man får post i brevlådan. Erkänner att jag varit väldigt dålig på att skriva själv på senaste tiden. Fick en till snutte filt och en tröja till Tyler från Mona, tack för det. Hon skrev att hon skickat in bilden på Tyler med snutte filten till lingon och blåbär så han var minsann med i deras veckobrev. Så nu är han känd i hela Sverige, hihihihi.

Idag var jag iaf iväg till posten för att köpa frimärken så nu kan jag skriva. Måste bara köpa nå kort först, för det gjorde jag ju inte. Snarare glömde jag väl av det. Mitt minne är verkligen inte det bästa just nu. Hittade en ny liten mysig "by" när jag skulle till posten. Den heter Merchantville och på vägen dit hade en lastbil fått motorstopp så jag var tvungen att ta en omväg och än en gång fick jag se Jersey från den bästa sidan. Husen och trädgårdarna är helt underbara här. Med azaleor och rhododendron som blommar för fullt och snart kommer även hortensior att stå i full blom otroligt vackert. Som vanligt hade jag inte kameran med mig. Men nu vet jag två smultron ställen där jag kan ta fina bilder på fin, fina hus och annat.
Om vägarna inte var så dåliga och systemet de har här med högersväng före vänstersväng skulle jag verkligen kunna bo här. Vägarna är mycket sämre än de hemma i Sverige. Och så kan man inte svänga vänster från en större väg utan måste svänga höger först för att sen åka rakt fram. De kunde ju kanske ha skyddad vänster sväng alltså att stopp ljusen har en vänster pil. Men så är det inte så det är så himlans krångligt, så krångligt så det blir krångligt att förklara, hahahahaha!

Ikväll ska jag laga kalas röra, det är ju så mumsigt. Lite annorlunda men väldigt gott tycker jag.

Kalas röra 4 port.
400 gram köttfärs
1 purjolök
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk soja
2 dl visp grädde (matlagnings grädde)
1 litet paket frysta ärtor 125 g
2 dl riven ost

Bryn köttfärsen i smör
Lägg i en gryta
Skölj och strimla purjon, fräs i smör
Strö över med mjöl, salt, och peppar
Rör om
Tillsätt soja och vispgrädde
Låt koka på svag värme under lock ca. 10 minuter rör om då och då
Rör i ärter och ost
Servera med potatis mos!

Smaklig måltid!

<3

måndag 16 maj 2011

Lycka är ett paket Jäst

Japp, total lycka idag nar jag var och handlade var att jag hittade jast. Ja, ja vet at det ska vara prickar over a:et men jag har ju inga pa min laptop. Jag hoppas ni forstar anda. Nu ska jag baka bullar!! Tjoho!!! Far nog kopa med mig en hel massa paket nar vi aker hem. Den ska halla sig till Juni nan gang, ar val som med allt annat har. De proppar i en massa konserverings medel i allt. Sa allt haller ju sig i en evighet. 
Fast innan jag kan baka bullar maste jag kopa en till bakplat, har bara en med mig. Och sa maste jag hitta parl socker och det kanske jag maste aka till IKEA for att hitta. Iaf sa ar det sa himlans roligt nar jag kan hitta saker har som jag inte hittar i San Antonio. Synd bara att nar vi aker hem sa kan jag ju inte fa tag pa dessa saker igen. Ska aven passa pa att baka mat brod nar jag har tillgang till farsk jast. Tank vad lycklig man kan bli av nat sa litet som ar helt normalt att kopa i affaren hemma i sverige. 


Lille T sover, det blev en sen tupplur idag for vi var till affaren och jag bar honom i baby bjorn ryggan. Han somnade en liten stund men inte tillrackligt, sa nu har han sovit en stund och jag tog mej en lur jag med. Han var sa gnolig i natt, tror det ar tanderna som spokar. Stackars liten. Han blir formodligen vaken till sent ikvall, men da kan ju iaf jag och Joey umgas lite. Annars gar ju jag och lagger mej nastan pa en gang efter att Tyler somnat. Och Joey kommer ju inte hem forran vid 21.30 snaret. I gar sag vi pa 2 filmer, det var langesen jag ens sag EN hel film. 
Vi tog en vanda till kopcentrumet igar och jag fick handla mej lite nytt. Det blev ett par jeans i capri stil eller vad det nu heter. En helt vanlig typ college troja, en skjorta och keps fran H&M (maste dock byta strl) och ett par T-shirtar. Och ett par skor som var pa rea. Jag packade jusom inte med mig sa mycket klader nar vi akte. Medvetet kanske sa jag far shoppa lite ;) heheheh, na sa var det inte.


Vi akte till Walmart och kopte lite nya filmer, de kostar $5 dar. Joey brukar alltid ta med sig en massa filmer nar vi aker, men pa nat vis sa kom de inte med. Tror vi bada var lite smatt stressade kvallen da vi packade. Vi skulle ju ha haft hela dagen pa oss men det slutade ju med ett besok till San Antonio den dagen sa vi hade endast nagra timmar pa kvallen att packa. Anyways, inte sa intressant att lasa om sa jag slutar nu.


Lilleman har vaknat for ett tag sen och nu ligger han har bredvid mej pa soffan och fjartar sa det stinker oooouuiiiii!!


Ha en bra dag!!


<3

fredag 13 maj 2011

Händelselöst

Har precis gett lille T ett bad. Han älskar att bada och jag ser fram emot när han kan sitta själv och ha några leksaker i badet. Inte mycket har hänt här de senaste två dagarna. Hjälpte Krista med schema läggningen igår för hennes nya mobil kom inte förrän vid 17.30 snåret.
Idag har jag hållt henne sällskap på kontoret. Men annars händer det inget speciellt alls här. Och då vet jag inte vad jag ska skriva om.

Ha en bra dag så hörs vi en annan gång när nåt spännande har hänt eller händer.

<3

onsdag 11 maj 2011

En bytta ost for 73 kronor

Jag och Joey var och handlade pa Wegmans och de har ju sa mycket gottans. En super trevlig mat affar dar man kan njuta av en hel del smak prov pa Sondagar. Ena halvan av affaren ar bara delikatesser med farskt kott, fisk och skaldjur, bakelser och tartor, brod och annat. Vi strosade runt och tittade pa allt och nar vi var bland alla ostar plockar Joey upp en bytta med smulad parmesan ost. Vi tittade inte pa den utan gick vidare och plockade resten av vad vi behovde. Nar vi kom hem tittade jag pa byttan med parmesan ost som normalt kostar ca. $3-4. Jag holl pa att satta i halsen nar jag laste $11.49 pa byttan. Det ar ca. 73 svenska riksdaler det!!!! For en bytta med ost!!!! Det visade sig vara parmesan reggiano som var aldrad i 24 manader som han hade tagit. Sa nu ar ju fragan, kan man frysa parmesan ost? For jag ar radd att den kommer att bli for gammal och bli dalig innan vi hinner anvanda allt. Den ar ju ratt gammal redan men jag vet inte hur lange den haller sig, det finns inget bast fore datum pa byttan. Far googla det. Annars njuter vi valdigt av varan nagot dyra ost, igar pa bade spagetti och kottfars sas och ceasar sallad. Vi far val ata det en gang i veckan nu tills osten ar slut, hahhahaha! Lite lustigt var oxa att samtidigt kopte vi en bit gouda ost och vi anstrangde oss verkligen for att hitta den minsta billigaste biten..................


Idag tar jag hand om schema laggningen for installationer for Krista tvattade sin mobil, hihihihi! Lille T sover middag och jag ska ata lite rester med den valdigt dyra osten uppe pa!


Lesson learned: Titta alltid pa priset pa ost byttan nar du handlar mat i en delikatess butik!


Oooh, glomde ju nastan att beratta en rolig nyhet! Tony fick anteligen andan ur vagnen och friade till Tara idag!!!! Han hade stoppat ringen i halet pa golf greenen pa andra halet!
Grattis och lyck onskningar till dem bada!


Ha en bra dag!


<3

tisdag 10 maj 2011

"Rice cereal"

Idag var dagen med stort D! Idag har vi provat "rice cereal" eller alltsa lille T har provat det. Var och inhandlade sma skalar och skedar igar pa babies R us. Blandade det med brost mjolk och sa provade vi................ han gapade stort for allt ska ju in i munnen. Tuggade runt lite pa det och sa kom det ut igen. Vi provar igen...... gapar stort, tuggar........ svaljer iaf lite av det. Han fick nog i sig iaf en eller tva skedar till slut. Vet inte riktigt vad jag ska jamfora det med. Det ar ju inte riktigt grot for konsistensen ar ju valdigt rinnig, men det beror val pa att det blandas med ratt mycket brost mjolk. Vi provar igen ikvall, Dr. Bruner sa att det var dags att prova sa da kor vi pa det. Bara det att jag har ingen stol at honom att sitta i har, sa nu nar pappa inte ar hemma ikvall sa far vi nog ta bumbon och prova om det gar. Den har jusom ett litet brick bord, bara det att den star ju pa golvet sa jag far val sitta pa golvet jag. Vi far prova iaf och se hur det gar. 
Annars har vi varit nere pa kontoret och hallt Krista sallskap idag. Lille T sover just nu och jag tog mig en liten lur jag med for huvudet mitt gjorde ont IGEN! men nu kanns det battre iaf.
Skulle ha varit ivag till Target och kopt brod, men det far vanta tills imorgon. Formodligen lika bra for annars kommer jag nog hem med annat an bara brod, hehehehehe! Sa skont att Target ligger sa nara sa vi kan ga. Det ar inget super Target sa de har begransat med matvaror men anda mer an ett vanligt Target. Man kan kopa kottfars och fryst fisk och de har aven frukt och lite gront. Ikvall ska jag laga spagetti och kottfars sas med ceasar sallad och fyllda champinjoner. 
De dar fyllda champinjonerna var det Sadie som lagade at oss nar hon och Chace bodde hos oss i nagra dagar innan de akte till Pittsburgh. De ar jatte goda!


Har ar receptet:
Hela farska champinjoner 
Basilika pesto 
Farsk vitlok
Strobrod
Gouda ost eller nan ost som man gillar


Skolj svamparna och bryt av/ur foten. Spar svamp foten till fyllningen
Blanda basilika peston med hackade bitar av svampfotterna, vitlok och strobrod. Jag bryter aven ner nagra sma bitar ost i blandningen.
Lagg svamparna pa en bakplat och fyll dem med pesto blandingen
Lagg pa en bit ost uppepa och gradda i ugnen pa 200 grader i ca. 10-15 minuter eller till osten smalter och borjar bli brun.
Jattegott att ata som en forratt eller bara som ett kvalls snack eller vad man nu vill.
Finns massor med blandingar, man kan ha i krabb kott oxa. Det ar oxa jattegott. =)


Nu ska jag ta hand om lite tvatt.


Ha en bra dag!


<3

måndag 9 maj 2011

Borja om fran borjan................

Jag har bestamt mig for att borja om pa ny kula. Fa se om det kan bli lite roligare att skriva. Wordpress ar lite komplicerat att anvanda tycker jag, vet dock inte om blogger ar na lattare. Men sa ar ju inte jag nat data geni heller. Kanske skulle ta och ga en liten blogg kurs, sa man kan gora en riktigt fin blogg. Det verkar sa komplicerat tycker jag, eller sa ar det bara for att jag har varldens kortaste koncentrations formaga nar det galler att lasa om saker och ting. Jag kan lasa samma sak 20 ganger och jag vet fortfarande inte vad jag last, pust! For jag tanker ju pa allt annat mellan himmel och jord. Jag som har tankt att utbilda mig till inrednings arkitekt som det sa fint heter pa svenska. Har heter det interior designer, later ju inte lika fint som arkitekt. Jag ar jusom sa mycket battra pa att bara titta pa och se hur man gor, sa lar jag mig. Undrar vad det ar for bokstavs kombination jag har egentligen....... nat maste det val vara nar man inte kan koncentrera sig och lar sig battre genom visuell inlarning. 
Det storsta problemet ar nog att jag inte tror pa mig sjalv att jag kan gora det. Och det uppmuntrar ju inte direkt och sa drabbas jag av lat masken lite oxa. Jag VILL ju inte vara lat, jag vill ju vara den dar mamman som pysslar med allt mojligt, bakar, lagar mat, pysslar och donar och frixar och trixar med allt och inget. Men just nu ar jag sa trott om dagarna attjag knappt kammar haret ens. Jag fragar Joey gang pa gang, ska man verkligen var sa har trott? Jag sover ju ratt bra pa natten. Jag vet inte, han sager bara att ja men du ar ju mamma och tar hand om lille T hela dagen sa det ar klart du blir trott. Ja, jag vet inte vad jag ska tro.
Just nu kan ju en av orsakerna till att jag inte pysslar vara att jag faktiskt inte har nat att pyssla med. Vi kan ju inte ta med oss en massa grejjer nar vi flyttar for bara 6 manader sa allt mitt pyssel far stanna hemma. Och har har jag ingen balkong, ingen tradgard, inga hundar och begransat med koksutrustning. Jag har inte ens en elvisp har...................... 


Det va lite gnall det!


Annars ar det bra har i New Jersey, vi bor i ett fint omrade med narhet till riktigt fina gamla sma "stader". Sadana dar mysiga stallen dar man bara kan ga omkring och titta pa de fina gamla husen, ta en fika pa nat litet cafe eller bara njuta av de fina tradgardarna. New Jersey kallas ju for "the garden state" och det ar verkligen sant. Det ar sa fint har, mycket fina blommande trad och buskar. Pa vagen till Tyler's barn lakare passerar vi ett sant stalle, det heter Haddonfield och nan dag maste jag bara aka dit, parkera och bara promenera omkring och ta bilder. 
Pa tal om lille T, sa var det 4 manaders kontroll idag. Han var sa duktig, hade vaxt pa langden na alldeles. Han gick fran 30% till 75% pa langd skalan. Vikten vet vi inte eftersom det maste blitt nat fel nar de vagde honom i San Antonio senast. Men Dr. Bruner sa att han var helt perfekt, sa det var ju bra. Han fick tva sprutor den har gangen och den dar smeten mot rota virus i munnen. De hade kombinerat nagra av vaccinerna sa darfor var det bara 2. Han var sa duktig, grat lite efter den andra sprutan men inte mycket alls. Sen pa eftermiddagen blev han ledsen for hans lar maste ha varit valdigt omt, sa han slutade inte grata. Stackars liten.


Igar var det mors dag har i USA, sa det firades genom ett besok till Philadelphia och IKEA. Sen akte vi till zoo't och tittade pa alla djuren. Tyler var sa tuff i sin lilla gubb keps och vi fick manga kommentarer, "cute, adorable, awwww" folk verkligen bara alskar var lille krabat. Och han ar ju bara for go, vart lilla charmtroll. Tur att han fick sina "good looks" fran pappa sin. 






Nu ska jag se hur det gar for Joey och hans saljar lag och sen blir det att laga lite kvallsmat. 


Ha en bra dag!


<3